Vegan: een term die tegenwoordig steeds meer voorkomt en ook bij ons het huis in is komen kruipen. Jordy en ik besloten begin deze week de knop om te zetten en voor een groot deel over te stappen op een vegan levensstijl. Geen vlees, vis, eieren, kaas, yoghurt of melk meer dus. Maar wel ontzettend veel smaakvolle kleurrijke producten die je eindeloos kunt combineren. 

Ook vanavond stond er dus een vegan maaltijd op het menu, en niet zomaar één: Griekse broodjes met couscous, linzen en rauwkost. Een smaakexplosie waar je u tegen zegt, en dus zeker de moeite waard om met jullie te delen dachten we zo.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor de rauwkostsalade: 

  • 3 wortels
  • 1/2 witte kool 
  • 1 sinaasappel
  • 100 ml soja yoghurt
  • een handje zonnebloempitten (of andere zaden) 
  • peterselie naar wens (of andere kruiden) 
  • peper en zout

Voor de linzen: 

  • 1 blik linzen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels kipkruiden (of andere kruiden) 

Overig: 

  • 4 Griekse pitabroodjes (verkrijgbaar bij de Lidl) 
  • 200 gram couscous (onbereid)
  • Een half potje V-spread
vegan

Bereidingswijze

Voor de rauwkostsalade: 

Rasp de witte kool en wortel met de foodprocessor van KitchenAid of een handrasp. Meng dit daarna in een kom met de overige ingrediënten. 

Je kunt deze rauwkostsalade ook heel goed in grotere porties maken als prep voor de hele week. Door wat citroensap aan de salade toe te voegen, blijft het zeker een paar dagen lekker wanneer je het afgedekt in de koelkast bewaard!

Voor de linzen: 

Snijd de ui en bak deze samen met de linzen en kruiden in een pan. 

Overig: 

Giet 200 ml kokend water over de couscous en laat dit drie minuten afgedekt staan. Maak ondertussen de Griekse pitabroodjes warm in een broodrooster, oven of pan. 

Snijd de broodjes open en besmeer ze met wat V-spread. Stop vervolgens de overige ingrediënten in het broodje. Verdeel er eventueel een lekkere olie (wij gebruikten truffelolie) overheen & het smullen kan beginnen!

vegan
>