Een vegan bananenbrood bakken die eenvoudig, lekker en ook nog eens voedzaam is. Op het eerste gezicht een onmogelijke opgave, want hoe kan je nou een cake bakken zonder ei? Nou dat kan dus! 

Na flink wat verschillende dingen uitgeprobeerd te hebben, hebben we ons favoriete recept voor een vegan bananenbrood eindelijk gevonden! Wij snoepen er inmiddels dagelijks van en kunnen dit bananenbrood niet meer missen in onze keuken, sporttas of on the go in de trein.

INGREDIËNTEN

  • 4 rijpe bananen
  • 2 el kokosolie
  • 5 ontpitte medjool dadels
  • snufje zout
  • 250 gram speltmeel (ander meel is ook mogelijk)
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 el appelazijn
  • 2 el kaneel
  • 2 handjes noten
  • 2 handjes cranberries
vegan bananenbrood

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een bakblik in met kokosolie of gebruik bakpapier.

Stop in een mixer (wij gebruikten onze favoriete mixer van KitchenAid) de bananen, kokosolie (gesmolten) en dadels. Mix dit goed door elkaar. De bananen en dadels mogen wel nog wat structuur hebben.

Roer in een klein bakje de appelazijn en bakpoeder door elkaar. Het is de bedoeling dat dit mengsel gaat schuimen. Als dat gelukt is, mag ook die toegevoegd worden aan de mixer. 

Voeg vervolgens ook het zout, meel en de kaneel toe. Laat de mixer draaien zodat het een mooi beslag wordt. Spatel tot slot de noten en cranberries erdoorheen. 

Giet het beslag in het bakblik en zet het voor 45-50 minuten in de oven. Laat het brood tot slot afkoelen in het bakblik. 

That's it! Super makkelijk en zonder al te moeilijke ingrediënten.

Om het bananenbrood langer dan 3-4 dagen te kunnen bewaren, is het handig om bijvoorbeeld de helft in plakken in te vriezen. Hierdoor kan je de hele week van het bananenbrood genieten en ben je altijd voorzien van een voedzame vegan snack. 

KITCHENAID

Tot slot willen we nog even kort wat vertellen over de mixer van KitchenAid. Wij gebruiken deze nu ruim een maand en zijn super tevreden over de werking. Met de mixer maken wij broden, cakes, stamppot, pannenkoekenbeslag en meer lekkers. Maar dat is nog niet alles. 

De mixer heeft namelijk ook een opening waarop je verschillende opzetstukken kunt installeren. Zo hebben wij laatst de foodprocessor meerdere keren gebruikt voor onder andere dit heerlijke recept en zijn we van plan ook andere opzetstukken zoals de spiraalsnijder en pastaroller te proberen. Het leuke aan deze opzetstukken is dat je je eten op een hele andere manier bereidt of snijdt en daardoor krijgen je maaltijden een hele andere structuur! 

Mocht je vragen hebben over bovenstaand recept of over de mixer of opzetstukken van KitchenAid, laat het dan vooral weten in de reactie's hieronder! 

Dit bericht is gepost in Snacks. Bookmark de link.
>