Peanut Butter Muffins

Vandaag hebben we weer een easy receptje gemaakt die je met simpele producten zo kunt maken. Geen powerpoeders of onbekende zoetstoffen. Nee, gewoon producten die zowel jij als wij in huis hebben. Een banaan, havermout en wat pindakaas hebben we tegenwoordig tenslotte allemaal in huis. Want zeg nou zelf; deze drie ingrediënten voor onze fluffy havermout zijn gewoon een must!

Om ervoor te zorgen dat jij op je vrije dag niet naar de supermarkt hoeft te sjezen, hebben we als basis de ingrediënten van onze fluffy havermout genomen! Al nieuwsgierig?

Peanut Butter Muffins (14 stuks)

  • 125 gram pindakaas (met stukjes noot)
  • 1 el honing
  • 2 rijpe bananen (rond de 200 gram)
  • 2 eieren
  • 250 ml halfvolle melk
  • 180 gram havermout
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 10 gram bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg 14 muffin vormpjes op een bakplaat en zet deze even aan de zijkant.
Stop de pindakaas, honing, bananen, eieren en melk in een kom en mix deze met een garde goed door elkaar. Stop vervolgens de overgebleven ingrediënten (havermout, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, kaneel en zout) in een andere kom. Roer ook deze door elkaar. Voeg nu de droge en natte ingrediënten bij elkaar in één kom. Mix met een staafmixer totdat alles goed gemengd is. 
Verdeel het beslag over de 14 muffin vormpjes. Wij gebruikten steeds 2 flinke eetlepels per muffin vormpje & kwamen daarmee precies op 14 uit!
Schuif de bakplaat tot slot voor 20 minuutjes in de oven. Ping! De Jorellafit peanut butter muffins zijn klaar. Laat ze even kort afkoelen en maak ze vervolgens af met wat honing of een syrup en wat schijfjes banaan. Wij kozen voor een 0 calorie caramel syrup!

De Jorellafit Peanut Butter Muffins zijn ook erg lekker verkruimeld door de yoghurt of kwark! 

Voedingswaarden

Calorieën: 155
Eiwitten: 6 gram
Koolhydraten: 17 gram
Vetten: 7 gram

 

 

  • >