Een tijdje geleden heeft Estrella mij gevraagd of ik een review wilde schrijven over mijn ervaring met het Jorellafit traject. En natuurlijk reageerde ik daar volmondig 'JA' op!

Helaas heeft het even op zich moeten wachten, aangezien ik het erg druk had met het schrijven van mijn scriptie en een stage, maar hier is het dan eindelijk!

VOOR HET TRAJECT

Na vier jaar lang een eetstoornis te hebben gehad, ging het steeds beter met mij.

Ik at voldoende calorieën (dacht ik), kon weer lekker sporten en had de energie om leuke dingen met vriendinnen te ondernemen!

Toch zat ik nog niet helemaal lekker in mijn vel; ik was bang om voedsel te eten dat ‘slecht’ was of waar koolhydraten in zaten en ging steeds meer sporten. Ik merkte dat de combinatie van elke dag 2,5 uur sporten, school en te ‘gezond’ eten ervoor zorgde dat ik weer minder energie kreeg, mijn haar uitviel en mijn spiermassa afnam.

Omdat ik keihard gewerkt had om uit mijn eetstoornis te komen, en absoluut niet terug wilde vallen, ging ik op zoek naar iemand die mij kon helpen, met zowel krachttraining als een goed voedingsschema.

Het leek me heerlijk om even niet zelf te hoeven bepalen wat ik moest eten en hoeveel.

Zo gezegd, zo gedaan…. tijdens mijn zoektocht stuitte ik op de Instagram van Kim, die een heel positief verhaal over het Jorellafit traject had geschreven. Ik werd meteen enthousiast, bezocht de website en nam contact op met Estrella voor een skype gesprek. Het voelde meteen vertrouwd aan, ik kon precies aangeven wat ik wel/niet wilde en Estrella was zelf ook enthousiast om met mij samen aan de slag te gaan!

Mijn doel was aankomen in spiermassa, leren het sporten te reduceren (korter en minder vaak) en het leren eten van dingen die ik eng vond.

Voor het Jorellafit Traject had ik vijf jaar lang geen pasta, rijst, aardappels, quinoa of andere koolhydraten op. Ik wist dat het zwaar ging worden, maar ook dat ik er voor de volle 100% voor zou gaan.

TIJDENS HET TRAJECT

Toen ik de eerste keer mijn boodschappenlijstje kreeg met o.a. cream cheese, brood, rijst en couscous, was dit wel even slikken, want in mijn hoofd waren dit allemaal nog 'ongezonde' producten.

Ondanks dat besloot ik om het te kopen en ermee aan de slag te gaan, en jeetje wat ben ik tot op de dag van vandaag nog blij dat ik hieraan begonnen ben!

Wat mij enorm heeft geholpen tijdens het traject is dat het in stapjes ging, dat de calorieën per twee weken langzaam omhooggingen, dat ik per twee weken een nieuwe uitdaging kreeg (in plaats van in een keer elke dag pasta ofzo), dat ik aan kon geven wat ik lekker en niet lekker vindt en dat Estrella altijd binnen één dag iets nieuws erop had staan als ik bepaalde producten/gerechten niet lekker vond!

En ja hoor, binnen no-time kon ik niet meer een leven zonder me pasta’s, noodles en brood voorstellen! Op de foto hiernaast zie je één van mijn favoriete maaltijden die ik tijdens het traject heb mogen ontdekken: mie met Japanse wokgroenten, champignons, paprika, cream cheese, pindakaas met stukjes noot en biefstuk. 

Waar ik wel erg tegen aanliep was het sporten…. Ik wist dat ik niet meer zeven dagen in de week moest sporten en dat het ook niet langer dan 1,5 uur moest zijn. Maar toch vond ik het lastig om me te houden aan de max van 4 dagen waarvoor Estrella me een schema had gegeven. Langzaamaan lukte het me wel om korter dan 2,5 uur te sporten, maar eerlijk is eerlijk, ik ben altijd minimaal vijf dagen wezen sporten. Gelukkig kon ik dit gewoon eerlijk met Estrella bespreken, waardoor zij het aantal calorieën weer omhoog kon gooien, zodat ik toch genoeg binnenkreeg!

HET RESULTAAT

Het Jorellafit Traject heeft mij enorm veel opgeleverd. Naast de enorme toename in energie, spiermassa en een gezondere ik (ik ben 8 kilo aangekomen), kan ik nu gewoon weer bijna alles eten zonder dat ik het ‘eng vind’.

Ik heb geleerd dat je eigenlijk alles kan eten en dat er niet ‘gezonde’ of ‘ongezonde’ producten bestaan. Het gaat erom wat je uiteindelijk op een dag binnenkrijgt en verbrandt.

Ook heb ik geleerd dat je van één keer een product met wat meer calorieën, niet gelijk tien kilo aankomt. Maar het allerbelangrijkste is dat ik weer kan genieten van het leven, van de momenten dat ik samen met me vriendinnen aan het koken en/of uiteten ben, van de wijntjes op het terras en dat ik weer een stuk energierijker en vrolijker ben!

EEN AANRADER?

Ik raad het traject echt aan iedereen aan! Je leert jezelf kennen, jezelf uit te dagen, grenzen op te zoeken, maar ook zeker de balans in het leven te vinden! Het leert je dat je lief voor jezelf moet zijn, je jezelf af en toe lekker kan trakteren en dat je moet genieten van het moment!

Estrella en Jordy, heel erg bedankt dat jullie mij hebben geholpen, bedankt dat jullie mij bleven uitdagen bij elk voedingsschema en bedankt dat jullie 24/7 voor mij klaarstonden als ik het moeilijk had en/of als ik met vragen zat.

Maar bovendien zijn er een paar mensen die ik extra wil bedanken. Lieve Papa, mama, Sanne-lies, Marike, Ellemiek en Janneke, ik wil jullie bedanken dat jullie mij verschillende keren hebben bijgestaan, hebben uitgedaagd om mijn ‘angsten’ met eten te overwinnen en dat nog steeds doen! Zonder jullie was ik nooit zover gekomen, dus bedankt daarvoor!!

 • Mooi verhaal , Esme . Maar achter dit verhaal gaat veem strijd schuil.
  Ik weet hoe hard je hebt geknokt hiervoor.
  Maar je hebt het zelf gedaan en belangrijker ‘ willen aangaan’ .
  Wat er wordt gezegd ” jij bent een kanjer”

  Love you, mama

  • Hi Kim,

   We hebben geen hele goede progress foto’s, maar op de Instagram van @esmevh18 kan je wel een aantal foto’s vinden door de maanden heen 🙂

   Groetjes,

   Estrella

 • >