Ben jij de standaard kipfilet een beetje zat? Dan is dit recept met zelfgemaakte pulled chicken zeker het proberen waard! Wij maken het de laatste tijd steeds vaker en vinden het ontzettend lekker. 

Het kost iets meer tijd (lees: 20 minuutjes kooktijd), maar dat is het meer dan waard. De pulled chicken geeft een heerlijke smaak en kan je combineren met alles wat je maar wilt. Wij aten het dit keer op pitabroodjes met een topping gemaakt van geraspte wortelloof. 

Wortelloof? Ja, je leest het goed! Het groene gedeelte van de wortel kan je gewoon eten en het is nog lekker ook! Het geeft een heerlijke frisse smaak wat in combinatie met de pulled chicken in dit recept mega lekker is.

Ik vind dit misschien wel één van de lekkerste maaltijden voor op een luie zondag als vandaag. Op zondag heb ik namelijk regelmatig 'lekkere trek'. Hierbij kan je denken aan pizza, een broodje hamburger of pannenkoeken. Deze pitabroodjes met pulled chicken vallen vanaf vandaag ook onder de 'lekkere trek'. Het voelt namelijk als een soort vette hap, terwijl het totaal geen vette hap is. Ideaal dus!!

Laten we snel naar het recept gaan.

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 knolselderij
  • 2 kipfilets
  • 8 pitabroodjes
  • wortelloof (het groene gedeelte van één bos bospeen)
  • 2 uien
  • een halve komkommer
  • 200 ml magere yoghurt
  • 1 groente bouillon blokje
  • 100 ml ketjap manis
  • 100 ml chilisaus
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • peper en zout
  • 2 eetlepels (sesam)olie
pulled chicken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. Snijd de knolselderij (met schil) in grove frieten en meng deze in een kom met de olie, kerriepoeder en wat peper en zout. 

Verdeel dit over een bakplaat met bakpapier en schuif het voor 30 minuten in de oven.

Snijd de kipfilets horizontaal door het midden en doe ze in een pan met heet water. Zorg ervoor dat de kipfilets onder water staan. Voeg hier het bouillonblokje aan toe en kook dit voor 20 minuten op middelhoog vuur. 

Haal de kipfilets uit de pan en pluk ze met een vork uit elkaar. 

Zet een koekenpan op het vuur en bak hier de kipfilet in met de ketjap en chilisaus. 

Rasp de wortelloof en komkommer fijn. Wij deden dit met de food processor van KitchenAid, maar je kunt het ook met een gewone rasp doen. Meng de komkommer en loof met de yoghurt en peper en zout. 

Snijd de ui en stop deze in een bakje. 

Verwarm de pitabroodjes in de oven.

Snijd de broodjes open en verdeel de loof, ui en pulled chicken eroverheen. Eet de knolselderij erbij als een soort frietjes! 

pulled chicken

Conclusie

Dit heerlijke recept is de oplossing voor de lekkere trek. Het kost iets meer bereidingstijd, maar lastig is het zeker niet! 

Ik ben heel benieuwd of deze maaltijd bij jou net zo in de smaak valt als bij ons. Laat je het ons weten als je het geproefd hebt? En wat je van de wortelloof en pulled chicken vindt? 

pulled chicken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *