Recept: healthy cookies

Op het internet vind je talloze recepten voor bananenbroden, cakes en dadel repen. Maar een eenvoudig receptje voor krokante healthy cookies bleek vorige week een hele zoektocht te zijn. Toen ik na ruim een halfuur zoeken nog steeds geen recept gevonden had, besloot ik om zelf mijn creativiteit de keuken in te gooien. Het resultaat? Onweerstaanbaar lekkere krokante, gezonde, zoete koekjes! Heerlijk voor bij de thee, als tussendoortje, als topping op de yoghurt of als traktatie tijdens een feestje!

healthy cookies

INGREDIËNTEN

- 115 gram speltbloem 
- 35 gram bloem
- 25 gram havermout
- 3 tl kokosolie (22 gram)
- 150 gram ontpitte dadels
- 1 ei
- 30 gram rozijnen
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl zeezout
- 1 tl vanillesuiker (wil je geen suiker toevoegen? gebruik dan 10 vanille flavdrops)

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Leg op een bakplaat een vel bakpapier en zet deze even aan de kant. Smelt de kokosolie in een pannetje of in de magnetron (30 seconden). Stop de ontpitte dadels in een keukenmachine en maal ze fijn. Stop de gemalen dadels in een kom en voeg hier alle ingrediënten aan toe. Kneed met je handen totdat er een soepel deeg ontstaat.
Maak van het deeg tien bolletjes. Is het deeg nog wat te droog? Voeg dan wat water toe! Druk de bolletjes plat op de bakplaat tot koekjes van ongeveer 1 à 2 centimeter hoog. Bak de koekjes in het midden van de oven in 15 minuten gaar. Laat de koekjes zodra ze klaar zijn nog even afkoelen, hierdoor worden ze nog krokanter!

VOEDINGSWAARDEN

Deze voedingswaarden zijn per koekje inclusief vanillesuiker.
Calorieën: 148
Eiwitten: 3,2 gram
Koolhydraten: 26 gram
Vetten: 3,4 gram

Geniet ervan & vergeet jouw healthy cookies niet op Instagram te delen met #jorellafit!

>