Vind jij het lastig om gezond te eten op de momenten dat je niet thuis bent? Dan heeft dat hoogstwaarschijnlijk te maken met de voorbereidingen die je (niet) treft. Jullie hebben vast wel is van de ‘Sunday prep’ gehoord en die is niet voor niks in het leven geroepen.

Voorbereiding is key wordt ook weleens gezegd. Het klinkt heel cliché, maar het is wel zo. Wanneer ik onvoorbereid naar school ga (wat niet heel vaak voorkomt), vind ik het bijzonder lastig om niks ‘lekkers’ op het station te kopen. Niet zo gek ook, want al die geuren van mensen die met eten voorbijlopen of zelfs naast je zitten in de trein of bus, zorgen er spontaan voor dat je er ook trek in krijgt.

Ik moet zeggen dat ik zelf altijd goed voorbereid de deur uit ga: ik heb altijd meerdere snacks en een voedzame lunch op zak. Dit varieert van havermout tot boterhammen of een eiwitreep en een stuk fruit.

Jordy is daarentegen minder van het ‘preppen’. Ook niet erg, maar wel minder verstandig. Vaak kiest die wel voor een gezondere optie op school of op het station, zoals twee broodjes met gekookte eitjes, maar er zijn ook weleens dagen dat we eindigen bij de Tosti Club (ik voor een cappuccino en af en toe een tosti, en Jordy 9 van de 10 keer voor een tosti).

Nu is dat helemaal niet erg en moet dat ook zeker kunnen, maar als jij een bepaald doel voor ogen hebt, kan preppen je wel enorm helpen om verleidingen te weerstaan. Preppen is een uitstekende manier om je goed voor te bereiden, tijd te besparen en gezond te eten. Genoeg redenen dus om de keuken in te duiken en te beginnen met preppen!

preppen

PREP JE GEK!

Vanaf vandaag gaan wij daarom iedere week één recept delen die jullie kunnen toepassen om ook te preppen. Dit doen wij in samenwerking met KitchenAid waarvan we de Artisan Stand Mixer hebben gekregen om lekkere dingen mee te maken. Deze mixer kan je gebruiken voor het maken van heerlijke baksels, maar daarnaast zijn er ook verschillende opzetstukken die je op de mixer kan bevestigen.

preppen

Door deze opzetstukken, zoals een pastamaker, courgetti snijder of foodprocessor, kan je ontzettend veel lekkere dingen maken met slechts één apparaat. De mixer wordt hiermee een waar culinair centrum. Wij hebben nog geen idee wat we er allemaal mee gaan maken, maar hebben heel veel zin om nieuwe, lekkere en makkelijke maatlijden te bedenken die je voor een langere periode kunt bewaren en zo gedurende de week mee kunt nemen naar school of werk.

We zullen in samenwerking met KitchenAid steeds tijdelijk een opzetstuk gaan testen, om zo zoveel mogelijk verschillende recepten te kunnen maken en delen. Zo kunnen we met elkaar van 2018 het jaar van de lekkerste preps gaan maken! J

Hieronder volgen drie prep-recepten die we nu regelmatig gebruiken als prep.

1. PROTEÏNE PANNENKOEKEN

Ingrediënten:

 • 100 gram proteine pannenkoeken beslag (smaak: vanille en framboos) van Womensbest
 • 130 ml water

Bereidingswijze:

Meng het beslag met het water en bak er 2 flinke pannenkoeken uit. Je kunt eventueel wat pindakaas of vers fruit in een bakje meenemen als topping.

preppen

2. BOTERHAMMEN MET OMELET

Ingrediënten:

 • 3 volkoren boterhammen
 • 1 ei
 • 1 eiwit
 • 1 bosui
 • 30 gram zuivelspread (light)
 • 6 plakjes kipfilet
 • peper en zout
 • kruiden naar wens.

Bereidingswijze:

Kluts het ei en eiwit luchtig in een mok en snijd de bosui. Verwarm wat bakspray in een pan en giet hier de eieren in, verdeel direct de bosui en kruiden naar wens (wij gebruiken vaak ‘Hoer op de gril’ van Green Gipsy) over de omelet heen.
Draai de omelet om als deze aan de bovenkant begint te stollen.
Beleg de boterhammen ondertussen met zuivelspread en kipfilet.
Verdeel tot slot de omelet eroverheen.
Breng op smaak met peper en zout.

3. PASTASALADE

Ingrediënten:

 • 70 gram pasta (ongekookt)
 • 100 gram kip- of kalkoenreepjes (met gerookte zalm of tonijn is het ook lekker, maar dit vinden je klasgenoten of collega’s waarschijnlijk minder J)
 • 1 bosui
 • 1 tomaat
 • ¼ komkommer
 • ¼ bol mozzarella
 • 30 gram zuivelspread (light)
 • Kruiden naar wens

Bereidingswijze:

Kook de pasta in 8 tot 10 minuten gaar. Snijd ondertussen de groente en meng deze met de kip- of kalkoenreepjes, kruiden en zuivelspread. Giet de pasta af en voeg deze tot slot aan de rest toe.

CONCLUSIE

Zoals je ziet, kan hier best wat variatie aan toegevoegd worden, vandaar dat we ook zo enthousiast zijn over de sunday prep-samenwerking met KitchenAid!

Gisteren hebben we de mixer al gebruikt voor een heerlijke appeltaart en we kunnen nu al zeggen dat dit veel goeds en lekkers belooft voor de komende weken!

preppen

Wij hebben er zin in!! Tot snel! 

Ps. Op de foto hieronder kan je zien hoe de mixer kan worden omgebouwd tot een culinair centrum. Mega tof al zeg ik het zelf!!

preppen
Dit bericht is gepost in Food. Bookmark de link.
>