Hoe Kan Je Altijd Jezelf Blijven? (Tips Om Jezelf Te Zijn)

"Wees jezelf, want de rest is al bezet".

Ik weet niet meer precies waar ik deze quote ben tegengekomen, maar het zette mij wel aan het denken om een blog te schrijven over jezelf zijn en jezelf blijven.​

Je bent jezelf als niemand anders kijkt, maar wanneer andere mensen meekijken (uhmm...Social Media?!) veranderen dingen. Jij verandert.

DRIE SIMPELE STAPPEN OM NIET JEZELF TE ZIJN

Laat ik eerst even het verhaal omdraaien, door te vertellen hoe je jezelf niet kunt zijn:

  • 1. Je ziet een persoon of een groep mensen.
  • 2. Je bekijkt aandachtig hun persoonlijkheid, voorkeuren en jouw relatie met de persoon/groep.
  • 3. Je verandert jouw houding op basis van hoe je wenst gezien te worden door de persoon of groep.

Handig? Nee. Slim? Nee. 

Toch doen heel veel mensen zich anders voor in vergelijking met hoe ze 'echt' zijn​. Sterker nog, sommige mensen weten niet eens of ze zichzelf zijn of niet...

Het heeft voor een groot deel, naar mijn mening, ook te maken met Social Media. We willen graag met een strakke buik, grote bil of grote bicep op de foto staan als we iets posten op Instagram (in veel gevallen) en de 'highlights' van onze dag delen in onze status op Facebook. 

Natuurlijk zijn er voordelen aan het veranderen van jezelf (want je kan jezelf goed aanpassen in verschillende situaties en omgevingen), maar iedere keer dat je jezelf aanpast, blijft de echte jij verborgen. 

HOE JE ALTIJD JEZELF KUNT ZIJN

Om jezelf te zijn, moet je je geen zorgen maken over jezelf. Denk niet teveel na over wat andere mensen over je denken en hoe je overkomt, want dit maakt gedragsverandering een stuk aantrekkelijker en het is bovendien mentaal behoorlijk zwaar. 

Als je alleen bent en er niemand is om rekening mee te houden, ben je jouw ware zelf. Het is het antwoord de vraag hoe je jezelf de hele tijd moet zijn.

Sluit jezelf af van de innerlijke stem die constant vraagt om goedkeuring en verandering als je met andere mensen bent en doe gewoon je ding. Geloof me, het maakt je leven een stuk makkelijker.

VIER VOORDELEN VAN JEZELF ZIJN

1. Je kunt beter luisteren

Als je jezelf bent, kan je veel beter luisteren naar wat een ander te zeggen heeft. Je bent niet bezig met hoe je je moet gedragen en dus kan je alle focus leggen op het ding waar je mee bezig bent (in dit geval luisteren). 

2. Je bent eerlijker

Als je jezelf bent, neem je andere mensen niet in de maling en ben je eerlijker naar de personen met wie je omgaat (en natuurlijk eerlijk tegenover jezelf). Als jij de echte jij laat zien, zullen mensen deze eigen identiteit waarderen. Natuurlijk zullen er mensen zijn die je anders zien, maar dat blijf je altijd houden. 

3. Mensen zullen je meer mogen

Wanneer je doet zoals je echt bent (en niet bezig bent met het beeld dat je graag wilt overbrengen naar andere mensen), zullen de meeste mensen je meer mogen en sommige mensen niet. Dit is ook precies zoals het hoort te zijn.

'Pleasers' zijn vaak de mensen die zichzelf niet zijn, omdat ze aardig gevonden willen worden door iedereen (helaas kan je niet alle mensen op deze wereld tevreden houden). Wees jezelf, en de mensen die van je persoonlijkheid en uitstraling houden, zullen je echt leuk vinden om wie je bent. Dat is het meer dan waard.​

4. Je bent meer ontspannen

Jezelf voordoen als een andere persoon, is heel erg vermoeiend. Het kost je heel veel moeite om je natuurlijke acties te onderdrukken en een ander beeld van jezelf neer te zetten. Als je gewoon jezelf bent, hoef je helemaal nergens aan te denken.

BE YOURSELF TIPS

1. Leef je leven niet om andere mensen tevreden te stellen. 

2. Focus jezelf op uhmm... jezelf. Laat je niet afleiden of beïnvloeden door wat andere mensen tegen je zeggen. 

3. Maak je geen zorgen over hoe andere mensen je zien. Als je je gedrag onnatuurlijk verandert, zorgt dit ervoor dat je onzeker lijkt. Het klinkt raar, maar mensen voelen dit aan.

4. Leer jezelf kennen. Neem de tijd om te bedenken wat je echt wilt in het leven en waar je voor staat.

5. Leer jezelf te waarderen zoals je nu bent.

6. Weet je sterke punten en valkuilen.

7. Laat de wereld weten wie je echt bent.

Ik moet toegeven dat deze blog anders is dan de andere blogs die je van Jorellafit gewend bent. Het is een keer goed om stil te staan bij een ander onderwerp dan sporten, eten en je algemene levensstijl.

Deze blog is vooral geschreven, omdat steeds meer mensen worden beïnvloed door Social Media. Het is de kunst om dicht bij jezelf te blijven en vooral niet te denken aan wat andere mensen van jou vinden (en je daardoor anders te gedragen).

Social Media wordt vaak gebruikt om het 'perfecte leventje' te tonen naar andere mensen, terwijl het leven nooit altijd perfect kan zijn. Ik wil graag dat je deze blog ziet als een soort boodschap.

Doe wat je leuk vindt om te doen, weet wat je leuk vindt om te doen, wees tevreden met hoe je bent, kijk niet te veel naar andere (kijken mag wel, maar laat je niet beïnvloeden) & geniet van iedere dag!

Wees jezelf en blijf jezelf!

>