Healthy appel-rozijnen cake

Kom je af en toe wat inspiratie tekort voor een gezonde, lekkere snack? Dan kunnen wij je vandaag misschien een handje helpen! Met deze lekkere en gezonde appel-rozijnen cake, ben jij namelijk de hele week voorzien van een heerlijke snack voor bij je koffie, thee of eiwitshake!

cake

INGREDIËNTEN

- 210 gram bloem
- 2 tl kaneel
- 1 tl koekkruiden
- 1,5 tl bakpoeder
- 0,5 tl baking soda
- 15 gram kokosolie
- 1 ei
- 10 vanille flavdrops (of een andere zoetstof!)
- 125 ml Griekse yoghurt 2% vet
- 30 gram honing
- 90 ml melk
- 1 flinke appel
- 20 gram rozijnen

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een cakevorm in met wat bakspray of kokosolie. Stop alle droge ingrediënten (bloem, kaneel, koekkruiden, bakpoeder en baking soda) in een kom. Meng dit goed door elkaar. Stop in een andere kom de kokosolie (gesmolten: 30 seconden in de magnetron), zoetstof, yoghurt, honing en het ei. Meng ook dit goed door elkaar.
Doe nu beetje bij beetje de droge ingrediënten bij de andere kom en voeg af en toe ook een scheutje melk toe. Roer tussendoor steeds met een garde. Ga zo door tot alle droge ingrediënten en de melk bij de andere ingrediënten zitten! 
Schil tot slot de appel en snijd deze in kleine blokjes. Meng deze samen met de rozijnen door het beslag heen. Giet het beslag in de cakevorm en schuif hem voor 30 minuutjes de oven in!

VOEDINGSWAARDEN PER PLAK

Deze voedingswaarden gelden per plak, wanneer je de cake in 12 gelijke plakken verdeeld.

Calorieën: 108
Eiwitten: 3,5 gram
Koolhydraten: 17 gram
Vetten: 2 gram

Tip: je kunt de cake ongeveer 4 dagen in de koelkast bewaren. Zorg er dan wel voor dat die goed afgesloten zit in bijvoorbeeld aluminiumfolie of een trommel. Wil je de cake langer bewaren? Snijd hem dan in plakjes en bewaar deze in de vriezer. Dan is de cake wel enkele maanden goed!

cake

Vergeet je jouw snackmomentje met de cake niet te delen met #jorellafit? 

Geniet ervan!​

>