5x Onze Favoriete Eiwitshake

Een eiwitshake lijkt tegenwoordig een must-have als je bezig bent met fitness. Op Instagram vliegen de postworkout selfies inclusief shakebeker je nog net niet om de oren, maar het scheelt niet veel.

Het lijkt wel alsof je zonder het nemen van eiwitshakes niet tot #fitfam behoort. Je kan ons geloven als we zeggen dat je daar ook zonder eiwitshakes gewoon bij hoort.

Zijn ze dan niet nodig? Nee, in principe niet. Eiwitten uit eiwitshakes zijn namelijk niet anders dan eiwitten uit kipfilet, eieren, kwark of vis. 

Dit wil overigens niet zeggen dat ze niet ontzettend makkelijk, lekker en goedkoop zijn. Wij gebruiken ze dan ook dagelijks, maar dus niet met de reden dat het een betere eiwitbron is dan andere eiwitbronnen. Dat wilden we even duidelijk maken voordat we beginnen aan deze blog!

In deze blog zullen we kort onze 5 favoriete eiwitshakes doorlopen met daarbij de voedingswaarden per shake, de prijs per shake en de reden waarom die tot onze top 5 behoort!​

Deze blog is niet gesponsord. We willen jullie alleen eerlijk vertellen wat onze favoriete eiwitshakes zijn! 

1. IMPACT WHEY PROTEIN - SALTED CARAMEL

De Impact Whey Proteïne van Myprotein -  Salted Caramel is wat ons betreft echt de nummer één als het aankomt op smaak. De shake heeft niet een een enorm zoute smaak zoals dat bij de reep van Tony's Chocolonely het geval is, maar dat maakt de shake juist zo lekker. Als we de smaak met een ander product zouden moeten vergelijken, zou het het meeste lijken op roomboter babbelaars, maar dan met een vleugje zout. 

VOEDINGSWAARDEN PER SHAKE (25 GRAM)

Calorieën: 103
Eiwitten: 21 gram
Koolhydraten: 1,0 gram
Vetten: 1,9 gram

De prijs per shake hangt af van de grootte van de zak:

 • Indien je een zak van 1 kg bestelt: 35 cent.
 • Indien je een zak van 2,5 kg bestelt: 31 cent.
 • Indien je een zak van 5 kg bestelt: 29 cent.

Wij vinden de shake zelf het lekkerste om met melk te drinken. Hierdoor wordt die extra romig en luchtig (denk wel aan de extra calorieën natuurlijk)!

2. IMPACT WHEY PROTEIN - MOCHA

Houd je van mokka, dan houd je van deze eiwitshake. Ook deze Impact Whey Proteïne van Myprotein staat in onze top 5 vanwege de smaak, maar daarnaast ook vanwege de structuur. De shake is wat dikker en romiger dan de Salted Caramel variant waardoor je meer een idee van een milkshake krijgt (zeker als je de eiwitshake met melk mengt). 

De voedingswaarden en prijzen zijn gelijk aan die van de Salted Caramel variant hierboven.

VOEDINGSWAARDEN PER SHAKE (25 GRAM)

Calorieën: 103
Eiwitten: 21 gram
Koolhydraten: 1,0 gram
Vetten: 1,9 gram

Mocht je deze bestellen, dan raden we het ook zeker aan de shake ook eens te blenden met 10 ijsklontjes en een scheutje melk of water: welcome to mocha heaven! 

3. PRO-ANTIUM - STRAWBERRY SHORTCAKE

De nummer één van Jordy. Deze Pro-Antium shake bevat stukjes shortcake (soort koekkruimel) wat een extra lekkere twist geeft. Daarnaast heeft de shake een heerlijke structuur met zowel water als melk. 'Met water is de shake makkelijk op te drinken na een training, maar met melk is het een echte traktatie, net alsof je een zoete milkshake neemt op een terras,' aldus Jordy. 

De shake is wel vrij zoet, dus mocht je hier niet van houden, dan kan je beter gaan voor één van de andere eiwitshakes uit onze top 5.

De shake bevat naast eiwitten ook creatine wat natuurlijk een mooi meegenomen kostenvoordeel is als je normaal gesproken los creatine gebruikt. In deze blog vind je wat creatine precies met je lichaam doet.

1 scoop van deze shake bevat 51 gram, maar aangezien het makkelijker is om de voedingswaarden met onze andere favoriete eiwitshakes te vergelijken, gaan we ook hier uit van 25 gram. De voedingswaarden zijn dan als volgt:

VOEDINGSWAARDEN PER SHAKE (25 GRAM)

Calorieën: 91
Eiwitten: 15 gram
Koolhydraten: 5,5 gram
Vetten: 1 gram

De prijs per shake is 30 cent (zak van 2,5 kg). 

4. WHEY PERFECTION - CREAMY COCONUT 

Doe je ogen dicht, beeld jezelf in op een tropisch eiland ben en bestel vervolgens een extra luchtige kokos milkshake bij de strandbar achter je. Voila: dit is hoe ik de Whey Perfection Creamy Coconut zou omschrijven. Ik kreeg deze een keertje cadeau van Bodyenfit en dat is maar goed ook. Sindsdien is het namelijk mijn favoriet en drink ik niet anders meer!

Het voordeel van deze shake is dat die met water ook ontzettend luchtig en romig is. Zeker tijdens het cutten scheelt dat weer in calorieën en is het echt een traktatie die je het liefst ieder moment van de dag drinkt. 

1 scoop van deze shake bevat 28 gram, ook hier zullen de voedingswaarden per 25 gram worden weergegeven zodat je het makkelijker kunt vergelijken.

VOEDINGSWAARDEN PER SHAKE (25 GRAM)

Calorieën: 109
Eiwitten: 17,8 gram
Koolhydraten: 1,1 gram
Vetten: ​1,3 gram

De prijs per shake hangt net als bij de eerste 2 eiwitshakes af van de hoeveelheid die je koopt. De prijzen zijn als volgt:

 • Indien je 12 shakes koopt: 49 cent
 • Indien je 26 shakes koopt: 46 cent
 • Indien je 81 shakes koopt: 40 cent
 • Indien je 162 shakes koopt: 35 cent

Zoals je kunt zien liggen de prijzen per shake van deze een stukje hoger dan de voorgaande, maar dat is het meer dan waard als je net zo'n kokosliefhebber als ik bent! ​

5. GOLD STANDARD 100% WHEY PROTEIN - VANILLA

Heb je liever een neutrale smaak zodat je de eiwitshake ook door receptjes kunt gebruiken? Dan is deze echt numero uno! De romige vanille smaak is echt perfect voor shakes, cakes of havermout ontbijtjes.

Dit was onze allereerste eiwitshake. Inmiddels zijn we 3 jaar en 20 soorten verder, maar zoals je kunt zien staat die nog steeds in onze top 5. Dat zegt meer dan genoeg lijkt me 🙂 

Een scoop bevat 29,4 gram, maar ook hier zijn de voedingswaarden weer per 25 gram weergegeven.

VOEDINGSWAARDEN PER SHAKE (25 GRAM)

Calorieën: 94
Eiwitten: 20,6 gram
Koolhydraten: 1,1 gram
Vetten: 0,8 gram

De prijs per shake is als volgt: 

 • Indien je 450 gram koopt: 81 cent
 • Indien je 908 gram koopt: 80 cent
 • Indien je 2270 gram koopt: 58 cent
 • Indien je 4540 gram koopt: 54 cent

De prijzen van deze shake liggen aanzienlijk hoger, maar dat is ook zeker terug te proeven aan de structuur en smaak van de shake. Mocht je wat meer geld ervoor over hebben, dan is dit zeker een aanrader!

CONCLUSIE

Zoals je misschien is opgevallen zijn het alleen maar whey eiwitshakes. Dit komt omdat dit simpelweg de goedkoopste is en wij ze gewoon heel lekker vinden. 

Tussen de whey eiwitshakes zelf zitten, ondanks de prijsverschillen geen, geen enorme verschillen wat kwaliteit van de eiwitten betreft. Je betaalt net als bij andere producten gewoon voor het merk. 

Wel zitten er verschillen tussen wei concentraat, wei isolaat en wei hydrolysaat.

Mocht je willen weten wat precies het verschil is tussen wei concentraat, wei isolaat en wei hydrolysaat, dan is deze blog interessant om te lezen. 

We hopen dat we je met deze blog hebben laten zien wat onze favorieten zijn en waarom. Mocht je nog vragen hebben omtrent eiwitshakes, laat het dan vooral weten in de reacties hieronder of stuur een mailtje naar estrella@jorellafit.nl of jordy@jorellafit.nl!

Dit bericht is gepost in Food. Bookmark de link.
>