"Ik kan het allemaal zelf wel." Het is een gedachte waar ik een lange tijd mee heb rondgelopen, maar ik moet er toch op terugkomen.

In werkelijkheid kan je niet alles zelf doen. Dit is ook de reden waarom iedereen een coach nodig heeft in zijn/haar leven en ik zal je in deze blog precies vertellen waarom.

Er zijn namelijk zeven redenen die je doen beseffen dat het af en toe beter is als je samenwerkt met een coach of beter gezegd: een persoon die met je meekijkt en meedenkt. 

ZELFSTANDIGE INSPECTOR GADGETS

inspector gadget

In de afgelopen drie jaar hebben Estrella en ik alles zelf onderzocht omtrent het creëren van onze 'perfecte' levensstijl.

Cursussen, opleidingen, stapels non-fictie boeken, wetenschappelijke studies, YouTube video's, noem maar op. We zijn als het ware als zelfstandige inspector gadgets aan de slag gegaan. 

Met welke reden?

We streven er beiden naar om zo efficiënt mogelijk te trainen en ons lichaam optimaal te voeden. Dat 'zo efficiënt mogelijk trainen' en optimaal 'voeden' moet je trouwens niet te letterlijk nemen.

We mogen dan wel de kennis hebben, maar in werkelijkheid leven we gewoon ons leven, eten we de dingen die we lekker vinden (met een juiste balans) en doen we trainingen die we leuk vinden om te doen. Uiteindelijk tellen voor ons deze dingen veel zwaarder mee dan 'het perfecte leventje' leven (die we waarschijnlijk niet lang kunnen volhouden en er ook helemaal niet is).

Het is bij ons gewoon 'goed genoeg' in plaats van 'perfect' en we zijn blij dat we deze mindset hebben gecreëerd in de afgelopen jaren. 

Toch werken we sinds een halfjaar samen met meerdere coaches die ons advies geven om 'ons toch wel drukke leven' goed in balans te houden. Eerlijk is eerlijk, voor het coachen van een behoorlijk aantal mensen per maand, het runnen van je eigen bedrijf, samenwerkingen met andere bedrijven, studeren en het onderhouden van andere sociale contacten, moet je toch alles aardig op een rijtje hebben (en houden). 

We hebben bewust gekozen voor deze externe hulp en zijn erachter gekomen dat we dit eigenlijk veel eerder hadden moeten doen. We hebben daarom 7 redenen opgesteld om het belang van een coach te benadrukken (of dat nu is voor afvallen, training, financiën, leren, motivatie, etc.).  

1. EEN COACH ZORGT VOOR MEER VERANTWOORDING

together is beter

Dit is 1 van de grootste dingen waar een coach bijna automatisch voor zorgt. Dankzij een coach die over je schouder meekijkt of advies geeft, is het moeilijker om zomaar op te geven als dingen even tegenzitten.

Een goede coach zorgt voor het verbreken van je eigen grenzen en stelt je in staat om boven je eigen verwachtingen uit te stijgen.

Buiten dat weten de meeste mensen wel wat ze moeten doen, maar doen ze dit niet!

Een coach zorgt ervoor dat je doet wat je moet doen. Geen onzin. Geen gemaar. Geen smoesjes. Zonder een coach ben je aangewezen op jezelf en dat vormt ook gelijk een probleem voor veel mensen.

Als je alleen verantwoordelijk bent voor jezelf, kan je snel verhalen en excuses bedenken om iets niet te doen (denk aan: het koekje laten liggen, niet naar de sportschool als het regent, enz.). Dankzij het samenwerken met een coach, moet je opeens verantwoording afleggen aan een andere persoon en dat zorgt voor een hele andere situatie in jouw leven.​

We begeleiden trouwens behoorlijk wat mensen die met ons samenwerken, omdat ze het prettig vinden om verantwoording af te leggen en anders niet kunnen afvallen of spiermassa kunnen opbouwen (terwijl ze wel alle benodigde kennis hebben).

2. EEN COACH ZORGT VOOR TIJDSBESPARING EN SNELLER RESULTAAT

jungle helicopter

Tijd is kostbaar, want verloren tijd krijg je nooit terug. Je kan altijd meer geld verdienen of meer afvallen, maar meer tijd krijgen bestaat niet. 

Estrella en ik hebben in de afgelopen drie jaar voor de lange route gekozen. We hebben dan wel alles geleerd over voeding, training en het begeleiden van mensen, maar hierbij hebben we ook behoorlijk wat tijd 'verspild'. Dit komt omdat we de route niet kennen en niet weten wat we moeten verwachten.​

Een goede coach heeft de route al bewandeld en kan zo op een juiste manier advies geven en met je meedenken om sneller resultaat te behalen. ​Hebben onze klanten even geluk 🙂

Als je alles zelf wilt doen, worstel je (in de meeste gevallen) om van punt A naar punt B te komen. Zie het als een grote wandeling in de jungle. Je hebt misschien wel een kaart bij je, maar in de jungle loopt alles anders. Onderweg raak je een aantal keer verdwaalt en kom je een hoop frustratiemomenten tegen. 

Punt A is de situatie zoals je nu bent en punt B is de persoon die je graag wilt zijn (drie kilo lichter, meer spiermassa, enz.).

Hoe doen we dat bij Jorellafit?

Stel je voor he, je gaat op avontuur in de jungle. Voordat je ook maar 1 stap zet, geven wij een iphone (of eigen merk naar keuze) mee met een goedwerkende navigatie app, zodat je op de meest efficiënte manier punt B kan bereiken.

En als je dan nog steeds verdwaald raakt? Dan bel je ons met die telefoon en komen wij je met een helicopter ophalen 🙂

Hoeveel tijd zou dat je besparen​? Hoeveel minder frustratie en stress zou je hebben? Hoeveel leuker zou het avontuur zijn?

Dat is wat wij voor jou kunnen doen. Wij hebben de route door de jungle al bewandeld en kunnen jou nu de snelste en juiste kant opsturen. 

3. EEN COACH BESPAART JE GELD

money

In het begin hadden Estrella en ik totaal geen idee wat we aan het doen waren. Wij waren echt van die personen die geloofden in magische fatburners en andere wonderbaarlijke supplementen. 

Dit heeft voor ons betekend dat we in ons eerste jaar behoorlijk wat geld hebben uitgegeven aan supplementen die totaal niks hebben opgeleverd. Uiteindelijk hebben we zelf moeten ontdekken dat deze supplementen niet werken met ondertussen behoorlijk wat euro's minder op onze bankrekening. 

Een coach vertelt je wat je beter wel en niet kunt doen/kopen. Vaak zeggen mensen dat ze een coach niet kunnen betalen, maar misschien geven ze dat geld wel uit aan nutteloze producten die niet werken (wat wij helaas zelf hebben moeten ondervinden). 

4. EEN COACH BESPAART JE STRESS, FRUSTRATIE EN ONDUIDELIJKHEID

stressed-stress-relax

Deze dingen zijn voor een groot deel ook al genoemd in punt 2.

Waarom zou je het wiel opnieuw willen uitvinden? Het wiel is al uitgevonden en het is veel makkelijker om te leren van iemand die weet wat die doet.  De stress, tegenslagen en frustraties die je meemaakt als je alles helemaal zelf wilt doen, is het allemaal niet waard. 

5. EEN COACH LAAT JE DINGEN ONTDEKKEN WAAR JE ZELF NIET DIRECT AAN DENKT

ontdekken

Een coach kan je vaak een andere kijk geven op verschillende situaties en kan met de juiste vraagstellingen meer uit je halen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij het ontdekken van je ware motivatie om te veranderen of af te vallen.

Even als voorbeeld he: wil je afvallen omdat je deze zomer met een strakke buik op het strand wilt liggen of wil je meer zelfvertrouwen krijgen?

6. EEN COACH GEEFT BETER INZICHT IN JEZELF

Insight in jezelf

In het afgelopen halfjaar hebben Estrella en ik echt zoveel geleerd van onze coach. 

Één van de waardevolste dingen zijn de lessen en inzichten die we over onszelf hebben gekregen. ​We krijgen feedback en ontdekken meer over onszelf tijdens het proces.

Deze kennis kunnen wij weer gebruiken en overdragen op de mensen die wij zelf coachen. Zo kunnen wij als coaches nu heel snel bepaalde gewoontes of patronen herkennen bij mensen die even iets minder progressie boeken en hier op de juiste manier op inspringen. Denk even aan die helicopter die je komt oppikken in de jungle :)​

Een goede coach moet je op deze dingen kunnen wijzen en je helpen bewust te worden van je gedrag. Vaak zijn het de kleine dingetjes die het grote verschil kunnen maken, maar dan moeten de kleine dingetjes wel opgemerkt worden door de coach. 

Wij hebben zelf al ongelofelijke transformaties gezien bij mensen, doordat ze maar hele kleine en minimale aanpassingen hebben verricht in hun levensstijl. Geweldig toch?!  ​

7. EEN (GOEDE) COACH GEEFT JE EEN VERTROUWD GEVOEL EN MEER ZELFVERTROUWEN

confidence

Er zijn zoveel manieren waarop we ons beperken en vast willen houden aan onze comfort-zone. Er zijn vaak heel veel dingen die we willen doen, maar niet doen uit angst om te falen, te mislukken en teleur te stellen (tegenover onszelf en andere mensen in onze omgeving). 

Veel mensen geloven niet dat ze ooit kunnen veranderen en ook wij kunnen zo een aantal klanten opnoemen die zich in zo'n zelfde situatie bij ons hadden aangemeld als 'laatste optie'. ​

Uiteindelijk hebben deze klanten allemaal stuk-voor-stuk ​het gewenste (blijvende) resultaat behaald, maar dan speelt natuurlijk de vraag: hoe hebben jullie dat gedaan?

Wij geloven in iedere klant die zich aanmeldt. Het betekent dat iemand de stap heeft gezet om te willen veranderen. Door het vertrouwen dat wij uitstralen, kunnen we mensen in een aantal minuten overtuigen van hun eigen kunnen en ze het zelfvertrouwen geven wat ze nodig hebben.

Als ik eerlijk moet zijn denk ik dat daar ook vooral de kracht ligt van Jorellafit. Als broer en zus, met een hele hoop kennis over voeding, training en gedrag​, mensen in kleine stapjes helpen om het gewenste resultaat te bereiken op een hele persoonlijke manier. 

DE BESTE IN DE WERELD HEBBEN EEN COACH, DUS WAAROM JIJ NIET?!

Ronaldo and Zidane

Met deze gedachte zijn Estrella en ik opzoek gegaan naar een coach die ons kan helpen bij het creëren van een juiste balans binnen ons leven. 

We hebben gekeken naar alle mensen om ons heen en vinden het helemaal niet raar om samen te werken met iemand die ons helpt. 

Kijk bijvoorbeeld naar Cristiano Ronaldo, Tiger Woods, Barack Obama, Oprah Winfrey, Beyoncé en Justin Bieber. Deze mensen hebben allemaal een coach en daarom is het verstandig dat jij ook gaat nadenken over een coach die je op een juiste manier kan helpen. Nogmaals, je kan niet alles alleen doen en je kan niet overal goed in zijn!

Ben jij opzoek naar een coach die je kan helpen om jouw doelen te bereiken? Dan willen we je graag laten weten dat we voor je klaarstaan om samen met jou op avontuur te gaan! Geen zorgen, de helicopter hebben we al geregeld 🙂 

Druk op de knop om direct met ons samen te werken, zodat we jouw verandering realiteit kunnen maken!

>