Waar denk jij aan bij Benidorm? Wij moesten gelijk denken aan Benidorm Bastards op scootmobiels, maar er is nog veel meer te zien. In een week tijd zijn wij dankzij onze top reisgids (geboren en getogen in Benidorm) de beste restaurants in Benidorm afgegaan met vegetarische opties. 

In deze blog hebben wij onze favorieten van de week voor jou verzameld. Van een vegetarische paella met uitzicht op zee tot de lekkerste carrot cake in de typische tapas straat: alles komt aan bod!

Dus mocht je een keer van plan zijn om naar Benidorm te gaan...

1. DINEREN IN HET RESTAURANT VAN VILLA VENECIA BOUTIQUE HOTEL

villa-valencia-benidorm

Naast het prachtige viewpoint in Oldtown van Benidorm vind je dit restaurant. Het is een luxe 5 sterren hotel met uitzicht op zee. 5 sterren betekent ook luxe eten, dus maak je maar klaar voor kleine smaakvolle hapjes onder het genot van een heerlijke Spaanse wijn!

Dit restaurant is vanwege de luxe gerechtjes wat prijziger, maar zeker de moeite waard als je van een 5-gangen diner houdt waarbij alles draait om smaak.

Meer weten over deze plek?

2. VEGETARISCHE PAELLA BIJ HOTEL NADAL

paella-hotel-nadal-benidorm

Dit hotel heeft net als de vorige een prachtige locatie: met uitzicht over de hele boulevard gelegen aan de cable ski baan heb je genoeg om naar te kijken. De paella is hier waanzinnig lekker!

Meer weten over deze plek?

3. LUNCHEN BIJ ULIA RESTAURANT

paella-ulia-restaurant-benidorm (1)

Dit restaurant is een aanrader als je het leuk vindt om tussen de locals te eten. Het ligt op ongeveer 10 minuutjes rijden van het nieuwe gedeelte van Benidorm aan Poniente beach.

We begonnen hier met gegrilde groente en besloten om als hoofdgerecht weer voor de vegetarische paella te gaan. Mocht je hier gaan eten, vergeet dan niet het toetje: de cheesecake hier is ge-wel-dig. Dit restaurant verdient zeker een plekje in deze blog met de beste restaurants in Benidorm.

Meer weten over deze plek?

4. TAPAS ETEN IN TAPERIA AURRERA

tapas-taperia-aurrera-benidorm

Houd je van tapas en gezelligheid, dan houd je van het tapas restaurant Taperia Aurrera. Dit restaurant is gelegen in de tapas straat van Benidorm (leuk om doorheen te lopen) en is één van de beter tapas zaken (het restaurant heeft verschillende prijzen gewonnen).

Als je aangeeft dat je vegetarisch wilt eten, maken ze de lekkerste tapas voor je. Zo hadden wij heerlijke hummus, een broodje met een vleesvervanger gemaakt van rijst, gegrilde groente met brie, een frittata in een ander jasje en als toetje een onwijs lekker carrot cake! Dat je hier kan smullen en genieten van de Spaanse sferen is iets dat zeker is!

Meer weten over deze plek?

5. EEN QUINOA BURGER BIJ D-VORA GASTROBAR

quinoa-burger-d-vora-benidorm (1)

Ons favoriet van de week! Dit restaurant, of anders gezegd: deze hotspot, is een typisch gevalletje “foto-waardig”. Het eten is om je vingers bij af te likken, het uitzicht op zee is prachtig en de uitstraling van het restaurant is lekker licht en hip.

Wij gingen voor de quinoa burger en deelden met de groep bloggers waarmee we in Benidorm waren allerlei toetjes. Waarschuwing: als je één brownie besteld, volgt er hoe dan ook een tweede. Dat zegt genoeg...

Meer weten over deze plek?

>